Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@11:32:00 GMT

تاریخ مصور اردبیل کتاب سال استان اردبیل معرفی شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۱۶۸۵

تاریخ مصور اردبیل کتاب سال استان اردبیل معرفی شد

اردبیل - ایرنا- کتاب پنج جلدی هویت اردبیل قدیم تالیف شاپور نظری همزمان با بیست و نهمین دوره هفته کتاب و دومین جشنواره انتخاب کتاب سال در یازدهمین نمایشگاه کتاب استان اردبیل بعنوان کتاب برتر سال انتخاب و معرفی شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، در آئین افتتاح یازدهمین نمایشگاه کتاب اردبیل که با حضور مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهندس اکبر بهنامجو استاندار اردبیل برگزار شد از نویسنده این کتاب تجلیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شاپور نظری مولف این کتاب به خبرنگار ایرنا گفت: در این آثار مصور به مضامین و مفاهیم رویدادهای تاریخی دوره های قاجار و پهلوی استان اردبیل در قالب عکس و اسناد پرداخته شده است.
وی افزود: با نگاهی گذرا به خط سیر عکاسی در اردبیل در می یابیم پدیده عکاسی در اردبیل مصادف با دوره ناصرالدین شاه قاجار با ویژگی منحصر به فرد خود باعث گردید، تصویری از عشایر، پرتره ها ،تک چهره ها ، رویدادهای سیاسی ،اجتماعی، چشم انداز های طبیعی، ابنیه ها و افرادی ازاقشار اجتماعی اردبیل و نواحی آن ثبت و ضبط شد.
وی ادامه داد: در این دوره علاوه براینکه 'علی خان والی' حاکم اردیبل با دوربین شخصی خود از منطقه اردبیل عکسبرداری کرده است، تعداد بیشماری از بازرگانان و اقشار اجتماعی اردبیل، روستاها و شهرهای همجوار که همواره به شهر باکو و شهرهای روسیه تزاری مسافرت داشتند، به رسم یادبود برای برای ارسال به خانواده خود عکس می گرفتند که این عکس های تاریخی امروزه بخشی از هویت عکس و اسناد تاریخی اردبیل را تشکیل می دهد.
وی بیان کرد: همچنین عکاسان روسی که در دوره قاجار به دارالسطنه مقر حکومتی ولیعهد سفر می کردند در مسیر راه اردبیل به تبریز با اقامت یک روزه در این شهر از شهروندان اردبیلی عکس می گرفتند و بررسی اسناد تاریخی این مرز و بوم، نشان می دهد که در دوره مشروطیت در سال 1280 خورشیدی اردبیل توسط قشون روسیه تزاری اشغال شده بود در راستای آن عکاسان روسی هم از اردبیل عکسبرداری کرده اند.
نظری گفت: بخشی از عکس های پرتره نگار در آلبوم علی خان والی که هم اکنون در دانشگاه هاروارد امریکا و کاخ موزه گلستان تهران نگهداری می شود متعلق به اردبیل می باشد و با اینکه عکسهای آلبوم های او از اولین نمونه مسنتد نگاری و ژانر اجتماعی هستند با این حال افراد دیگری نیز در این خصوص سهم دارند از جمله چالیک روسی که عکس های موجود گویای این واقعیت تاریخی است و هرچند عکس گرفتن برای بیشتر مردم مقدور نبود، ولی عکس های منحصر به فرد ثروتمندان،دولتمردان و افراد خاص شهری و روستایی آثاری بدیع و ماندگار به یادگار گذاشته است.
وی افزود: چالیک ،اسماعیل قربانی ارشادی ، محمد و غلامرضا الفبایی ، عباسقلی سپهری ،میرزا احمد اردبیلی، اسداله گنجه ای، حاج بابا نظرزاده ، حاج یداله ثباتی آذر، علی محمدی ، غلامرضا نبئی ،یونس فرزانه ، حاج مهدی نصیحتگر و سایر عکاسان اردبیل سهم بزرگی در مستند نگاری تاریخ اردبیل داشتند و عکس آنها به عنوان آثار هنری،ا سناد تاریخی و اجتماعی ،سیاسی،هنری و ارتباطات،اطلاع رسانی،عنصر تبلیغاتی و غیره بکار رفته است.
این محقق اظهار کرد: عکاسی با این دستمایه و کارایی نقش تاریخی خود را در هویت سازی اردبیل ایفا نموده است و به عنوان عامل موثر در شناساندن زوایای مبهم و تاریک تاریخ اردبیل در دوره های حاکمیت قاجار و پهلوی متجلی گشته است.
نظری گفت: عکاسان اردبیل برای غنای بخشیدن به خاطره قومی خویش، عناصر عینی را در تصاویر خود به ثبت رسانده اند، امروزه دستاورد تلاش هنرمندانه عکاسان به عنوان اسناد تاریخی در مراکز اسناد دولتی و آرشیو خانواده های نگهداری می شود.
وی اضافه کرد: فارغ از مشکلات فنی نگهداری عکس و اسناد تاریخی ، عکس ها و تصاویر به جامانده به عنوان اسناد کاغذی باید رده بندی،دستچین و صورت برداری شود و ضرورت دارد با روش علمی و تخصصی در موزه عکس و اسناد اردبیل نگهداری شود.
وی گفت: عکاسی روایت تاریخ بازنویسی شده دقیق تر از رخدادها افق های تازه ای را درراستای پژوهش و تحقیق زوایای تاریخ اردبیل و شهرهای همجوار گشوده است و برخی از آنها شناسنامه هویت تاریخی اردبیل محسوب می شود و باید پذیرفت که عکس منبع معتبر اسناد تاریخ این مرزوبوم است که امروزه با ما ارتباط برقرار کرده و عجین شده است و ترجیحا ذهن ما را به ثبت وقایع و رویدادهای تاریخی معطوف ساخته است.
کتاب پنج جلدی هویت اردبیل قدیم چشم اندازی از اسناد تایخی اردبیل است که به مستند نگاری تاریخی پرداخته و نماینگر دستاورد تحقیقی و پژوهشی عکس در حوزه اسناد کاغذی است.
یازدهمین نمایشگاه کتاب اردبیل افتتاح شد
یازدهمین نمایشگاه کتاب اردبیل روز یکشنبه baji با حضور مشاوروزیر فرهنگ ارشاد اسلامی در امور فرهنگی ،استاندار اردبیل و جمعی از ناشران و نویسندگان در محل نمایشگاه بین اللملی اردبیل افتتاح شد.
در این نمایشگاه 300 ناشر کشوری و استانی حضور یافتند و انتخاب کتاب سال ،برگزاری کارگاه اقتصاد مقاومتی ،کارگاه داستان نویسی ، نشست تحلیل محتوای مطبوعات استان ،نقد و بررسی کتاب ،ایستگاه سرگرمی ،قصه گویی و قرآن خوانی از برنامه های جانبی این نمایشگاه است.
خبرنگار و انتشار دهنده:عارف شیرزاد
1257

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۱۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلای امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می شود.

ایرنا نوشت:بیش از دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارند، امسال همه ناشران در فضای مسقف جانمایی شده اند و هیچ سازه از پیش ساخته شده‌ای در نمایشگاه کتاب سی و پنجم وجود ندارد، همچنین با برنامه ریزی های انجام شده نمایشگاه کتاب در بخش‌ ناشران دانشگاهی، آموزشی و کودک نیز شاهد افزایش فضای تخصیصی است.

۷۰ دستگاه‌ مختلف از جمله شهرداری تهران، شرکت ملی پست، مجموعه مصلی امام خمینی(ه)، بانک ملی ایران، سازمان اورژانس و آتش نشانی و ...در برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب مشارکت دارند.

از دیگر تغییرات مثبت این دوره نمایشگاه افزایش اعتبار بن‌های خرید کتاب و میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه است، سال گذشته بن خرید۶۰۰ هزارتومان بود و امسال دانشجویان و اساتید دانشگاه ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند. میزان یارانه تخصیص یافته برای اساتید دانشگاهی نیز ۸۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی پرداخت می‌شود. همچنین یارانه‌ اختصاص یافته در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و طی کردن مسافت از آن بهره‌مند شوند.

مرکز پاسخگویی نمایشگاه هم با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره‌های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی‌های لازم را انجام می دهند. علاوه بر رسانه های داخلی، ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه‌های خارجی با همکاری معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نمایشگاه مستقر هستند. شبکه‌های اجتماعی بله و نشان نیز در جست‌وجوی ناشران و پیدا کردن کتاب‌ها به کمک نمایشگاه آمده‌اند.

نمایشگاه خدماتی همچون مشاوره‌ کتاب دارد که در بخش‌های مختلف شبستان و بخش کودک مستقر هستند و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می‌کنند.

ناشران دیجیتال، پلتفرم‌ها و ناشران صوتی همچنان در رواق دوم شرقی مستقرند و دارای ورودی مجزا هستند.

شهر سمنان پایتخت کتاب ایران در این دوره نمایشگاه کتاب حضور دارد و روستاهای مختلف و عشایر دوستدار کتاب برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شده اند و ویژه‌ برنامه‌های مفصلی نیز برای روستاهای دوستدار کتاب درنظر گرفته شده است، مکان استقرار آنها نیز در ایوان ورودی و بلوار امام رضا(ع) و پشت ناشران خارجی است.

امسال برای اولین ‌بار ماشین‌های اختصاصی معلولان در ورودی شهید بهشتی در نظر گرفته شده است که تا روی پشت بام مصلای امام خمینی و ورودی بخش‌های مختلف حرکت می کنند و بازدیدکنندگان را به هر نقطه از نمایشگاه کتاب که مدنظر آنهاست می‌رسانند. تعداد درهای ورودی به نمایشگاه هم بسیار بیشتر از قبل شده است، بنابراین مردم به نسبت سال‌های گذشته دسترسی راحت‌تری به نمایشگاه دارند.

برنامه‌های فرهنگی متعددی برای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نظر گرفته شده است، از جمله دو ویژه برنامه یکی برنامه‌های مرتبط با مردم غزه است، همچنین به مناسبت همزمانی دهه کرامت برنامه‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته شده است.

در روزهای روزهای ۲۴، ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت نیز نمایشگاه میزبان رویدادی با عنوان نشر ایران در بخش خارجی خواهد بود. این رویداد به منظور معرفی نشر ایران به ناشران خارجی طرح‌ریزی شده است، حدود ۲۰ ناشر و کارگزار ادبی (آژانس ادبی) در این مراسم حضور خواهند داشت. آنها در دراین مدت از مراکز چاپ و کتاب‌فروشی ها بازدید می کنند.

در کل حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر هستند که این ناشران حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب خارجی به نمایشگاه آورده اند این در حالی است که سال گذشته ۴۵ هزار عنوان کتاب خارجی در نمایشگاه کتاب ارائه شد. امسال یمن مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904208

دیگر خبرها

  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • نمایش قرآن منسوب به دستخط امام علی(ع) در نمایشگاه کتاب تهران
  • حضور مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان تازه در نمایشگاه کتاب
  • حاشیه‌ های روز اول نمایشگاه کتاب (عکس)
  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • معرفی چند کتاب از رهبر انقلاب اسلامی | نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • درهای مصلی به روی مخاطبان سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب باز شد
  • معرفی چند اثر خواندنی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود/ از «نامه‌ای به آسمان» تا «تاکسی‌سواری»